Mopedförsäkring

Mopedförsäkring – Billigaste Försäkringen För Dig och Värdefulla Tips

Mopedförsäkring, hitta den billigaste för dig

Mopedförsäkringar är dyra, och det är verkligen värt att ta sig tid innan du tecknar din försäkring.

Priserna varierar med flera tusen, och försäkringsbolagen har olika lösningar. Det är inte heller alltid billigare att skriva dem på en vuxen person. Även om det är så i många fall.

I vissa fall kan premien skifta med 100% mellan olika försäkringsbolag, det varierar på din ålder och mopedens modell.

Man bör även fundera över vilken försäkring man ska ha, det beror på hur pass dyr mopeden är och hur du kommer använda den. De olika försäkringarna är trafikförsäkringen, halvförsäkringen och helförsäkringen.

Trafikförsäkringen ersätter skador som du vållar andra fordon med mopeden, men inte egna skador.

Halvförsäkringen är däremot mer heltäckande, den täcker även stöld, brand och rättskydd. Samt oftast även räddningsförsäkring mm.

Helförsäkringen täcker samma saker som de tidigare, men det som skiljer är att den har en vagnskadeförsäkring. Den täcker alltså skador som mopeden kan råka utför.

Billig mopedförsäkring

Självklart vill man hitta en billig mopedförsäkring.

Vi rekommenderar dig att jämföra olika mopedförsäkringar, på sätt får du fram den billigaste mopeförsäkringen för dig.

Det finns en del saker som påverkar din premie. Direkt kan vi säga att mopedförsäkringen är hög, då många mopeder kvaddas och stjäls. Vad som ger dig din premie är hur mycket din försäkring ska täcka. Dvs är det en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring.

Sedan vad är det för moped och när är den tillverkad? Det för att vissa mopeder har fler skador och andra är dyrare reparationer och underhåll på. Oftast är nyare mopeder lite dyrare än äldre att försäkra.

Vart du bor och din ålder spelar även in på din premie. Oftast får äldre en bättre premie än om en ung person tecknar försäkringen. Bor du i en storstad har du även en dyrare försäkring. Det beror på skadestatistik och stölder i kommunen med mera.