Jämför Bilförsäkring

Jämför Bilförsäkring

Nu lanserar ICA en egen bilförsäkring

Idag skriver Jämför Bilförsäkring (.SE) om att ICA precis lanserat en egen bilförsäkring. Detta gör man i samarbete med Moderna som man även erbjuder ICA Hemförsäkring ifrån. Bilförsäkringen tål att jämföras med samtliga svenska konkurrenter och om man köper bilförsäkringen erbjuds du även 300 kronor i matpengar. Du får även 20 % om du även köper deras hemförsäkring.

ICA Bilförsäkring

ICAs bilförsäkring är en relativt unik produkt. Den har mycket låg premie och har samtidigt bra försäkringsvillkor och låga självrisker. Självriskerna kan du iof välja själv men de fasta självriskerna är ändå relativt låga jämfört med många andra försäkringsbolag. När du jämför bilförsäkring från ICA behöver du inte jämföra med Moderna då dessa 2 produkter är mycket snarlika. Netviq är däremot ett eget varumärke som har ännu lägre pris på bilförsäkring, dock med något högre självrisker. Om du är kund i Nordea så kan du även köpa en försäkring som Moderna indirekt står bakom genom sammanslagningen mellan Vesta Skadeförsäkring och Moderna. Nordeas bilförsäkring bör absolut jämföras med ICAs då båda är extremt bra bilförsäkringar!

Dyrare bilförsäkringar och elpriser

På grund av den rådande krisen efter jordbävningskatastrofen i Japan räknar många nu med att det mesta i vår del av världen även kommer att bli dyrare. Vi förklarar varför:

Dyrare Bilförsäkring

Många av våra svenska försäkringsbolag ägs av stora internationella aktörer som erbjuder så kallade återförsäkringar. Dessa återförsäkringar går in vid större skador som de mindre försäkringsbolagen inte själv klarar av. Många av de Japanska försäkringsbolag har denna typ av återförsäkring via LLoyd’s i London där även våra försäkringsbolag erbjuder denna typ av försäkringar. Iom det som skett kommer försäkringsbolagen nu att göra stora förluster vilket de kommer tvinga sina dotterbolag att hämta hem. Ett sätt är då att höja försäkringsbolagens pris på bilförsäkring. Det finns därför all anledning att passa på att jämföra bilförsäkring nu!

Elpris

Även Elpriset beräknas nu skjuta i höjde då Japan nu köper på sig allt alternativt bränsle de kan då deras kärnkraftverk som bekant är helt utslagna. Idag deklarerade även Tyskland att de kommer att stänga ner 7 kärnkraftverk för att se över säkerheten. Detta gör självklart att vårt egna Elpris nu kommer att skjuta i höjden (igen).

Bilförsäkringarna blir nu dyrare under 2016

Efter den vinter vi har räknar nu hela försäkringsbranschen med att priset på bilförsäkringarna kraftig kommer att stiga. Det gäller även villaförsäkringarna. För bil så är det halkan som gjort att försäkringsbolag fått kraftig ökade kostnader men detta går ändå inte att jämföra med villaförsäkringarna där försäkringsbolagen nu får dras med vattenskadorna till följd av förfrysningar.

Utöver att det är hög till att se över och jämföra sin bilförsäkring med andra försäkringsbolag bör du alltså även passa på att jämföra villaförsäkring om du bor i villa!